Dvě bezplatné šablony pro členskou stránku

30. 4. 2022

Webový Online Pilot

Členská stránka je samostatná, zabezpečená sekce webu, která je přístupná pouze uživatelům se zaplaceným členstvím. Členům jsou po zaplacení poplatku zpřístupněny prémiové informace, nebo nadstandardní servis, jenž se standardním uživatelům nezobrazuje a je na internetu těžko dostupný. Pro její provozovatele je to pak způsob, jakým lze na internetu vydělat peníze díky virtuálnímu zprostředkování služeb. Jak při tvorbě členské stránky postupovat? Jakou šablonu pro členskou stránku použít? Tyto a další informace naleznete v následujících řádcích popisujících dvě bezplatné šablony pro tvorbu vlastní členské stránky.

Zásady tvorby členské stránky

  1. Pečlivě vybírejte použité pluginy – kvalitní pluginy usnadňují management webu.
  2. Dbejte na přehlednost a estetičnost webu – dobře organizovaná a uživatelsky přívětivá stránka upoutá pozornost čtenářů a zvyšuje šance na zisk dalších členů.
  3. Při výběru šablony dejte pozor na kvalitu jejího kódu – správně napsaná HTML šablona zvyšuje hodnotu SEO a díky tomu přivádí více návštěvníků z organického hledání. Kvalitní kód také umožňuje zobrazení webu na různých zařízeních (responzivitu) jako je mobilní telefon, nebo tablet.

Zásady výběru šablony pro tvorbu členské stránky

WordPress přináší celou řadu šablon, které je možné pro tvorbu členské stránky použít. Při jejich výběru je dobré hledět na několik základních funkcí a vlastností, které by tyto šablony měly obsahovat:

  • plugin pro vyhodnocení SEO,
  • snadná manipulace a úprava,
  • zajímavý a responzivní design,
  • kvalitní zabezpečení.

Dvě bezplatné šablony pro členskou stránku

Mezi šablony splňující výše zmíněné zásady patří také Vantage by SiteOrigin a Responsive by CyberChimps. Obě tyto varianty přináší funkce, kterými by členské stránky měly disponovat a jsou kompatibilní s většinou pluginů pro jejich doplnění. Zároveň v sobě integrují WishList plugin, jenž patří mezi nejpoužívanější doplňky členské stránky.

Šablona Responsive
Zdroj: https://cs.wordpress.org/themes/responsive/

Obě šablony jsou k dispozici zdarma a jsou plně responzivní. Vantage disponuje kvalitním kódem a sjednocuje v sobě WooCommerce plugin. Responsive oproti tomu nabízí několik možností vzhledu s různými variantami rozložení, díky čemuž patří mezi nejlepší řešení pro mobilní varianty stránek.

Šablona Vantage
Zdroj: https://cs.wordpress.org/themes/vantage/

Pokud se stále nemůžete rozhodnout, máte s tvorbou členské stránky problémy, nebo byste raději využili šablony utvořené na míru, neváhejte nás kontaktovat. Nabízíme kompletní servis správy pluginů s možností vytvoření nových přesně dle vašich představ.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI