WordPress a stránky jen pro přihlášené (Membership site)

24. 12. 2020

Webový Online Pilot

Placený obsah, přístupný pouze pro přihlášené uživatele, patří mezi nejefektivnější prostředky monetizace blogů, magazínů a internetových stránek obecně. Pokud nad zřízením membership site vážně uvažujete, tak už jste možná narazili na možnost její realizace skrze WordPress. Poradíme, jaké výhody WordPress stránky jen pro přihlášené přinášejí, a proč zvolit zrovna tuto variantu.

MONETIZACE OBSAHU ANEB JAK SI ZAJISTIT PASIVNÍ PŘÍJEM

Moderní technologie včele s internetem daly vzniknout řadě nových oborů či pracovních pozic. Stejně tak ovšem přinesly příslovečný druhý dech do spousty stávajících odvětví, jako je marketing, reklama nebo obecně způsobů, jak si vydělat peníze „bez práce“. S posledním zmíněným bodem se pak pojí slovíčko „monetizace“ neboli zpeněžení obsahu, aplikace, ebooku nebo jiného digitálního produktu.

Monetizace je zkrátka prostředek k tomu, abyste mohli na svém online projektu vydělávat reálné peníze – protože, jak se říká, za lajky si jídlo nekoupíte. Zpeněžení tak úzce souvisí s YouTubery, blogery, influencery, ale i lektory či výživovými poradci, kteří mimo bezplatný obsah nabídnou i něco navíc. Třeba vám sestaví jídelníček na míru nebo vás seznámí s triky v nějakém programu, které volně na internetu nenajdete.

Existuje řada způsobů, jak můžete k monetizaci obsahu přistoupit. Pravděpodobně nejčastějším je dnes zobrazování reklam. Dalším, mnohem méně otravným je již zmíněná membership site, někdy též členská stránka. Co tedy pojem membership site označuje?

CO JE MEMBERSHIP SITE?

Smyslem membership site (členské stránky) je oddělit placený obsah od toho volně dostupného. Uživatelé tak za rozumný měsíční, případně jednorázový poplatek, získávají přístup k článkům, videím nebo dokumentům s informacemi, které nejsou nikde jinde dostupné.

Příkladem může být blog postavený na CMS WordPress, který je běžně dohledatelný ve vyhledávači, obsahuje ovšem stránky, které jsou určené pouze pro přihlášené uživatele a pokud je chce uživatel vidět, tak musí za tento přístup zaplatit.

Můžete se tak elegantně vyhnout řešení v podobě umístění dvaceti reklam na stránce, a přesto každý měsíc vydělávat určité peníze za to, že jste návštěvníkům poskytli informace, o které mají zájem.

PROČ POUŽÍT PRO MEMBERSHIP SITE WORDPRESS?

Proč zvolit pro realizaci membership site WordPress? Jedním z hlavních důvodů popularity WordPressu je jeho jednoduché používání. Pomocí snadného zadání obsahu i jeho formátování si šetříte nejen čas, ale i peníze.

Dalším důvodem je SEO (optimalizace pro vyhledávače). Vysoká pozice ve výsledcích vyhledávačů přivede na vaši stránku více návštěvníků. WordPress optimalizaci značným způsobem usnadňuje a pomůže tak s propagací vašeho webu.

Důležitým faktorem je také originalita. A to nejen z hlediska funkčnosti, ale i grafického designu a dalších atributů webu. Tvůrci WordPressu na tento fakt rozhodně nezapomněli. S WordPressem máte možnost vytvořit svou membership site unikátní, zajímavou a trendy.

Lepší funkčnost díky pluginům

Nezáleží na tom, zda membership site vytváříte za účelem zisku, nebo pro sociální blaho. V obou případech má každý z registrovaných členů specifické požadavky, k jejichž splnění vám pomáhají právě WordPress pluginy.

Můžete je využít například k vytváření libovolných událostí, kalendářů nebo galerie. Na oficiálních stránkách WordPressu je celá řada takových pluginů a spousta z nich je ke stažení zcela zdarma.

Další výhodou WordPressu je jeho škálovatelnost. S jeho pomocí můžete přidávat nové stránky, události, videa nebo cokoli vás napadne, aniž byste museli upravovat HTML kód. Mimo to lze na internetu nalézt o WordPressu skutečně velké množství informací, které vám pomáhají najít řešení pro většinu situací, jež mohou nastat.

Pročítání fór, která jsou k tomuto účelu stvořena, také často přináší nové nápady a inspiraci pro vaši tvorbu, což je vlastně další výhodou.

Komentáře a komunikace

WordPress také poskytuje vašim čtenářům příležitost pro zanechání komentáře a usnadňuje tím komunikaci nejen s vámi, ale i dalšími čtenáři. Kromě výše zmíněných kladů existuje ještě jeden, neméně podstatný: WordPress úspěšně bojuje s malwarem a hackery – nemusíte se proto obávat o bezpečnost svého projektu.

Pokud s realizací membership site na WordPressu potřebujete pomoct, tak nás neváhejte kontaktovat. Rádi s vámi probereme váš nápad a pomůžeme ho dotáhnout do zdárného konce.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI