Co je členská stránka a jak s ní začít

11. 1. 2021

Webový Online Pilot

Způsob, jakým lidé využívají internet, se neustále vyvíjí. Evoluci podléhá i blogová komunita a weboví vývojáři. Obrovské popularity za posledních několik let nabraly takzvané členské stránky, co jsou zač a jak je založit?

Jak začít se stránkou pro členy

Členské stránky jsou weby, které návštěvníkům za poplatky nabízejí exkluzivní obsah či služby. Typicky se jedná o zdroj kvalitních informací a způsob, jak se dostat ke spolehlivým službám. Nejlepší cestou, jak s členskou stránkou začít, je učit se od webových stránek, kterých jste sami členem. Všímat si jejich nápadů a nechat se jimi inspirovat pro své vlastní.

Vše je pouze o tom zkusit si to na vlastní kůži. Pokud se vám stále zdá, že risk je příliš vysoký, je zde další varianta: a to koupě již fungujícího webu pro členy, do kterého postupně přidáte všechny své nápady. Dobrým pomocníkem může být WordPress membership plugin nazvaný WishList Member, který umožňuje vytváření členských webů s minimálními technickými znalostmi.

Jak si udržet klienty

Jakmile svou stránku spustíte a naberete klienty, je vaším hlavním cílem je udržet. K tomu dopomáhají různé ankety, týdenní příspěvky, webináře a setkání. Jako první byste měli začít u sebe a vašich vědomostí k tématu. Pouze kvalitní a užitečný obsah si dokáže udržet nabyté členy.

K setkáním můžete využít skupiny na Facebooku, Google Hangouts, nebo jakoukoli jinou, podobnou službu. Otevřením chatových místností nebo diskusních fór vytvoříte pro vaše členy místo, kde spolu mohou vzájemně komunikovat, což vás dále se zákazníky sblíží.

Hlavní je mít vlastní vizi a energii, kterou do projektu vložíte. Jen pokud do toho půjdete naplno, dokážete vytvořit úspěšný projekt. Popsané kroky jsou pak jen pouhým začátkem. Zbytek už je na vás. Pokud byste se založením členské stránky potřebovali pomoct, neváhejte nás kontaktovat pro nezávaznou konzultaci.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI