Webový projekt na dvou doménách aneb Upravíme i řešení, které vytvořil někdo jiný

15. 11. 2023

Webový Online Pilot

Neprogramujeme jen aplikace na míru. Také upravujeme ty, které tvořil někdo jiný. A nezáleží, jak rozsáhlé úpravy očekáváte. Upravíme design, funkcionality nebo doplníme zcela nové vychytávky, které vaše podnikání potřebuje. Stejný případ jsme řešili i u našeho klienta.

Raketa na obzoru aneb Koho jsme nalodili

Náš klient prodává on-line kurzy, a současné řešení běží na dvou různých doménách. Jedna slouží pro nákup přístupu ke kurzům, a to skrze aplikaci, která generuje nové přístupy pro kurzisty. Celé to běží na platformě WordPress v pluginu WooCommerce pro e-shopy. Druhá doména pak obsahuje e-learningový systém s jednotlivými kurzy.

Celý systém funguje tak, že aplikace vygeneruje dávku přístupů, které pak klient prodává v e-shopu. Po platbě každý kurzista skrze e-mail získá svůj unikátní přístup ke kurzům.

Toto řešení jsme nevymýšleli my, ale pro našeho klienta jej vytvořil někdo jiný. Klient se však na nás obrátil s prosbou o pomoc. Potřeboval upravit aplikaci, protože některé funkce nefungovaly správně, a také změnit chování a vyznění emailů, které kurzistům chodí.

Cizí technologie aneb První vesmírná výzva

První výzva, se kterou jsme se museli poprat, bylo porozumění celému systému. Vždy, když pracujeme s projektem někoho jiného, potřebujeme čas, abychom kódu, aplikacím a jednotlivým krokům dokonale porozuměli. Testovali jsme funkce a procházeli každý řádek kódu, dokud jsme si nebyli jistí, že známe všechny základní postupy a funkcionality.

Hyperkosmické vylepšení na dolet webu

Jakmile jsme kódu porozuměli a věděli jsme, jak to celé funguje, přišel čas na zmíněné úpravy a vylepšení. Změnili jsme texty v e-mailech a vylepšili aplikaci. Ta dnes oproti své původní verzi funguje podle očekávání našeho zákazníka. E-maily odcházejí, jak mají, a s obsahem, který zákazník chce. Správa přístupových údajů v administraci funguje.

Letíme napřed aneb Online Vesmíru rozumíme

Díky pečlivému prozkoumání kódu a také pravidelným schůzkám s klientem už známe ekosystém klientova podnikání, lépe chápeme jeho byznys a více rozumíme jeho zákazníkům. Už víme, jak co funguje, a proto si poradíme s jakýmkoli zadáním. Snáze tak klientovi doporučíme vhodná vylepšení, která přispějí k lepším výsledkům webové rakety. A nepřekvapí nás ani další požadavky klienta na změnu nebo vylepšení. Čím lépe známe váš projekt, tím snáze a rychleji dosáhneme vašich cílů.

Netvoříme jen nová řešení. Pravidelně se staráme a vylepšujeme již hotové webové rakety. Zajišťujeme pravidelnou údržbu, dohlížíme na bezproblémový let a navrhujeme vhodná vylepšení na hyperkosmický pohon. Jsme vaši parťáci na cestě online Vesmírem a dovedeme vás až ke hvězdám.

Máte aplikaci na míru, ale rádi byste doplnili nové funkce nebo něco pozměnili? Potřebujete pravidelnou údržbu nebo servis pro váš web? Umíme to zařídit a rádi se toho ujmeme. Napište Richardovi a domluvte si nezávaznou schůzku. Třeba se k nám nalodíte!

Taky nezapomeňte na naši vesmírnou knihovnu, kde se dozvíte užitečné trendy a tipy pro váš webdesign, e-mailing, webové stránky a copywriting, nebo sledujte Richarda na jeho LinkedInu.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI