8 věcí, které se naučte, než se pustíte do zkoušení WordPressu na vlastní pěst

7. 4. 2023

Webový Online Pilot

WordPress je jednou z nejpopulárnějších platforem pro tvorbu webových stránek na světě. Pokud se chystáte začít s vytvářením webových stránek pomocí WordPressu, měli byste se věnovat zvláště některým bodům. Když víte, co hledat a řešit, vyhnete se zdlouhavému pátrání a zkoumání a ušetříte si hodiny času. Tady je 8 tipů, které vám pomohou s testováním vašich webových stránek.

Pokud nemáte do začátku dostatek prostředků, abyste si na tvorbu a správu svého webu najali zkušeného odborníka, anebo jen rádi zkoušíte nové věci, budou se vám hodit naše dnešní tipy. Díky nim zjistíte, na co se při zkoušení webu zaměřit, co se naučit a co si hlídat. Získáte tak slušný web, který potěší vaše zákazníky a nestrávíte nad ním více času, než je nutné.

1) Získejte základní znalosti WordPressu

Než začnete pracovat s WordPressem, přečtěte si informace o tom, jak platforma funguje. Existuje mnoho online kurzů a návodů, které vás naučí vytvářet webové stránky, jak používat různé pluginy a šablony a jak spravovat svůj web. My jsme pro vás na toto téma sepsali také několik článků. Přečtěte si Jak a proč aktualizovat WordPress web.

2) Vyzkoušejte WordPress zdarma

Pokud nemáte vlastní doménu a zaplacená hosting, nezoufejte. WordPress snadno vyzkoušíte úplně zdarma, jednoduše se registrujte na WordPress.com a začněte tvořit svůj web. Bohužel však počítejte s tím, že tato varianta nabízí jen omezené množství šablon a pluginů. Pro pokročilejší funkce už musíte zvolit placenou variantu.

3) Nainstalujte si WordPress na svůj vlastní webhosting

Nejlepší variantou pro váš WordPress web je vlastní webhosting. Nestojí mnoho a zajistí vám plnou kontrolu nad webem a přístup ke všem funkcím WordPressu. U nás má takovou službu například Forpsi.com, kde si webové stránky jednoduše zřídíte včetně domény i hostingu.

4) Vyberte si vhodnou šablonu

Od počátku vhodně zvolená šablona vám zajistí pěkný moderní design, pravidelné bezpečnostní aktualizace, kompatibilitu s pluginy a jednoduché ovládání. Proto se poohlédněte po šabloně od ověřených vývojářů. Minimalizujete tak riziko prolomení zabezpečení webu.

5) Zálohujte svůj web

V případě potíží s aktualizacemi v budoucnu se tak vyhnete ztrátě důležitých dat. K záloze můžete využít například váš Google Drive nebo Dropbox. Jak zálohovat webové stránky ve WordPressu jsme se dočtete v našem článku.

6) Testujte svůj web na různých zařízeních

Než své nové stránky vypustíte do světa, pečlivě je otestujte na různých zařízeních s různým webovými prohlížeči v různém rozlišení. Vyhnete se tak tomu, že polovina vašich návštěvníků nějaký obsah neuvidí nebo se jim vůbec nenačte. Responzivita je základ úspěchu.

7) Používejte SEO

SEO vám zajistí lepší dohledatelnost vašich webových stránek, postará se o vyšší návštěvnost webu a posune vás na vyšší pozice v různých vyhledávačích. SEO pluginů existuje spousta, my jsme však pro vás připravili srovnání nejrozšířenějších z nich. Přečtěte si Srovnání pluginů Yoast vs. Rank Math

8) Nezapomeňte web zabezpečit

Dobré zabezpečení ochrání váš web přes hackery a ztrátou dat. Proto si vyberte plugin, který vám web lépe zabezpečí proti útokům a předejde spamům. Také nepoužívejte uživatelské jméno „admin“ a nastudujte si základní bezpečnostní doporučení pro WordPress.

Chcete znát další tipy a triky pro váš WordPress web? se vyhnout zbytečným investicím do svého webového řešení? Pravidelně čtěte náš blog, anebo sledujte Richarda na jeho LinkedInu.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI