Proč si na správu webu najmout celý tým? Finance jsou jen jeden z důvodů

2. 10. 2023

Webový Online Pilot

Webové stránky nemůžete nechat ležet ladem. Vyžadují neustálou péči, modernizaci designu, doplňování funkcí, aktualizaci softwaru, na kterém běží nebo úpravu obsahu a aktualizace obsahu. Jenže sami na to kolikrát nestačíte. Ať už po technické stránce nebo kvůli nedostatku času. A tak přichází jednoduchá otázka: Kdo se mi o web postará? Na výběr máte dvě možnosti. Freelancera nebo celý tým odborníků. Dneska se podíváme na to, proč je lepší najmout firmu, nikoli freelancera.

Více služeb

Jedním z hlavních důvodů je rozsah služeb. Freelancer vám často zajistí jen grafiku, nebo jenom funkci, nebo jenom nakliká nový design nebo jenom otextuje web. Ale nikdy vám nedodá všechno naráz. Z toho vyplývá, že byste si museli najmout více osob, s čímž přichází zmatek, komplikovaná koordinace, velké prostoje, vyšší výdaje a riziko, že někdo z pomyslného týmu jednoduše vypadne.

Čím víc lidí platíte, tím více nákladů do projektu musíte vložit.

Vývojové firmy oproti tomu mají celý tým zkušených programátorů, grafiků, designérů i copywriterů, kteří se postarají o všechno, co váš web potřebuje.

Flexibilita a dostupnost

Dalším bodem je časová flexibilita a dostupnost. Pokud má freelancer dovolenou nebo onemocní, váš web stojí a čeká. Nebo je váš dodavatel živ a zdráv, ale prostě nekomunikuje. Tím jste opět odkázaní na jednoho člověka, který má osud vašeho byznysu ve svých rukách. Při častých výpadcích, nedodržených termínech a dalších zpožděních freelancera se vám taková spolupráce může nepěkně prodražit.

Čím déle čekáte na výsledek, tím více peněz ztrácíte, protože investice se vám stále nevracejí.

Oproti tomu, když si najmete celý tým odborníků, máte záruku, že jim dokonale funguje zastupitelnost. Ať zrovna řádí chřipková epidemie nebo je čas dovolených, na vašem webu stále někdo pracuje a nikdy se vám nestane, že byste zůstali tzv. “na ocet”. S tím souvisí i časová dostupnost, kdy freelancer by taky někdy rád odpočíval, proto vám není neustále k ruce. Ve firmě pro vás pracuje více lidí, a proto vám je celý tým prakticky neustále po ruce.

Kvalita a záruka

Freelancer má sice široký rozhled nad různými projekty a zkušenosti z různých firem a byznysů. Ale pokud se dostane do úzkých a neví si rady, nemá se na koho obrátit a vaše spolupráce pravděpodobně končí.

Jakmile si freelancer neví rady, čeká vás finanční ztráta v podobě prostojů, než najdete nového dodavatele. Zároveň váš projekt stojí a nevydělává.

Oproti tomu ve firmě platí heslo “víc hlav, víc ví”. Jakmile jeden tápe, druhý zasáhne. Firma také zvládá odbavit mnohonásobně více projektů, takže znalosti a zkušenosti členů týmu jsou mnohem bohatší.

Máte v rukou nedokončený projekt, který potřebuje nové funkce, redesign nebo toužíte rovnou po novém řešení? Napište Richardovi a ve volné chvíli si nezapomeňte přečíst náš blog. Sledujte Richarda na jeho LinkedInu.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI