Proč je důležité pravidelně aktualizovat knihovny Symfony ve vašem webovém projektu

6. 12. 2023

Webový Online Pilot

Co se nemění, to časem zanikne. Platí to v přírodě, ve vědě i na vašem webu. Jakmile necháte své knihovny poletovat Vesmírem jen tak, brzy to odskáčou vaše webové stránky. Proto jsme pro vás připravili článek, kde se dozvíte, proč je aktualizace Symfony důležitá, a co vám naopak hrozí při používání zastaralých verzí.

Turbo palivo, které vás vystřelí na oběžnou dráhu

Aktualizace je spolehlivým palivem, které zajistí bezpečnost a stabilitu, a přinese nové funkce vašim stránkám. To všechno vede ke zlepšení vašeho podnikání.

Bezpečné místo

Každá aktualizace s sebou přináší celý balík záplat, které vám pomohou zabezpečit web. Díky tomu se zbavíte všech známých bezpečnostních chyb, které ohrožovaly vaše stránky. Hackeři a jiní útočníci tak mají smůlu, a vy se nemusíte obávat ztráty cenných dat. Také ušetříte tisíce korun, které byste jinak vynaložili na nápravu škod po útoku hackera.

⚠️ V roce 2022 vyšla velká bezpečnostní aktualizace pro knihovnu Symfony Dependency Injection. Ta zamezila útočníkům získat neoprávněný přístup k databázi webu, což do té doby bylo určitým způsobem možné.

Stabilní prostředí

Není nic horšího, než když vám spadnou stránky uprostřed nákupní horečky. Ztráty jsou nevyčíslitelné a vaši zákazníci si to budou navždycky pamatovat. I proto je dobré pravidelně aktualizovat Symfony knihovny. S každým zlepšením přichází vyšší stabilita a výkon systému, čímž se snižuje riziko, že k pádu stránek vůbec kdy dojde.

⚠️ V roce 2023 vyšla aktualizace pro knihovnu Symfony FrameworkBundle, která zlepšila výkon všech webových aplikací v této knihovně. Všichni klienti tak získali kvalitnější prostředí pro svůj byznys a jeho rozvoj.

Nové funkce

Při aktualizacích často přicházejí i nové funkce. S nimi jednoduše vylepšíte své stránky nebo aplikace, což pozitivně ovlivňuje vaše podnikání. Udržíte si svou konkurenceschopnost a vaši zákazníci dostanou lepší služby.

⚠️ V roce 2023 vyšla aktualizace pro knihovnu Symfony SecurityBundle. Díky ní jste ke svým stránkám získali novinky, jako je dvoufaktorové ověření.

Zálohování webu před aktualizací knihoven

K zálohování přistupujte vždy opatrně. Hrozí, že se něco pokazí, a vy byste pak přišli o část svých dat. Náprava by trvala hodiny, což by pro vaše podnikání nebylo dobré. Účinnou pojistkou proti chybám je záloha všeho, co s aktualizacemi Symfony souvisí. Díky zálohám se v případě chyb vrátíte na startovací základnu a snadno uvedete web do původního stavu.

Co všechno zálohovat

Své stránky zálohujte pravidelně, například každý měsíc nebo týden. Pokazit se může kdykoli cokoli, a taková záloha vám ušetří hromadu času i peněz. Zálohy pak uložte na bezpečném místě, jako je externí pevný disk nebo cloud.

Zálohujte:

  • všechny soubory na webu,
  • databázi webu.

Proč investovat do pravidelné aktualizace Symfony

Aktualizace nejsou jen koníček na dlouhé zimní večery, když nemáte co dělat. Je to pravidelná aktivita, která vám zaručí bezchybný chod vašich stránek a aplikací bez neočekávaných pádů, chyb nebo útoků hackerů.

Navíc máte jistotu, že seženete vývojářský tým, který se o vaše stránky rád postará. Neaktualizované prostředí a zastaralý kód nikdo upravovat nechce, protože je obtížně udržovatelný a představuje bezpečnostní riziko. Takže hrozí, že zapadnete do černé díry.

Pravidelné aktualizace Symfony jsou investice, která se vám mnohonásobně vyplatí. Ceny za nápravu škod po vpádu hackerů nebo obnovování dat stojí mnohem víc, než pár tisícovek.

Nemáte ještě tým vývojařů nebo vás aktualizace Symfony pálí? Umíme weby déle než 7 let a rádi své zkušenosti vložíme do vašeho projektu. Ozvěte se Richardovi, který to s vámi rád zkonzultuje, a nezapomeňte číst náš blog.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI