Jak vám špatná administrace na webu škodí a co s tím

8. 5. 2023

Webový Online Pilot

Špatná administrace na webu vám může zavařit víc, než byste si mysleli. Místo intuitivního pohodlného prostředí ve vašem rodném jazyce, kde se vyznáte a kde každá akce trvá nanejvýš tři kliknutí, se každá akce protahuje na desítky minut i hodiny. A když takhle pracujete každý den, z radosti se stává noční můra. V dnešním článku vám prozradíme, jak špatnou administraci poznáte, proč chtít lepší prostředí, co se s tím dá dělat a jak správná administrace vypadá.

Jak poznat špatnou administraci webu

Nevhodná administrace se vyznačuje hned několika vlastnostmi:

Jak s nepřívětivou administrací bojovala naše klientka

Když nás v roce 2022 oslovila se svým WordPress webem, který tvořil někdo jiný, byla zoufalá. Její náplní práce bylo zveřejňovat a aktualizovat inzerci, nabídky volných míst a také reference klientů. Denně se trápila s dlouhým postupem, který jí zabíral neskutečné množství hodin. V praxi to obvykle vypadalo tak, že:

  1. klientka se přihlásila,
  2. proklikla se do sekce “Stránky”,
  3. otevřela si konkrétní stránku,
  4. přidala textový blok,
  5. vložila obsah,
  6. komplikovaně upravovala design bloku,
  7. uložila výsledek.

Celý postup opakovala třeba 30x, dokud nevypsala všechny novinky v jejich firmě! Asi si umíte představit, že nebyla zrovna nadšená.

Jejími slovy:

“Přiznám se, že je to pro mě časově velmi náročné. V programu běžně nepracuji a pokaždé musím přemýšlet, jak text upravit a co kam zadat. Celý systém je pro mě uživatelsky složitý.”

Webu jsme se ujali a její potřeby vyřešili jednoduše tak, že dnes klientka vyplňuje jednoduchý formulář, který uloží. Výsledkem je, že na základě dat, která do formuláře vložila, se vytvoří graficky přívětivý celek, který se na stránky vloží přesně tam, kam je potřeba. Celá akce klientce zabere sotva pár minut.

Naše další administrace naprogramovaná k webům na míru si prohlédněte zde:

Administrace webu na míru
Ukázka administrace  na míru

Proč chtít lepší administraci

Možná namítnete, že administrace, jakou máte nyní, vám dokonale vyhovuje. Tak proč investovat peníze do nějakého zlepšení? Odpověď je: váš čas a čas vašich lidí. Jak se říká, čas jsou peníze. A když svůj čas trávíte hledáním správného tlačítka v nepřehledné administraci, přicházíte o peníze. Místo toho byste totiž mohli třeba poslat fakturu za odvedenou práci nebo domlouvat nový byznys.

Jak poznat přátelskou administraci

Dokonale vyhovuje vašim potřebám. Nenabízí zbytečný balast, který vás rozptyluje, znepřehledňuje celý systém a obírá vás o cenný čas. Intuitivní přátelská administrace slouží vaší každodenní pracovní náplni, umožňuje vám jednoduše zvládnout všechny aktivity na dvě tři kliknutí bez nutnosti přemýšlet nad postupem, bez nutnosti cokoli formátovat nebo nastavovat. Zkrátka přijdete, kliknete, vložíte a uložíte. Tím vaše práce končí.

Jak získat přívětivou administraci

Přívětivou administraci webových stránek vám zpravidla naprogramuje odborník. Ten vás vyzpovídá ohledně vaší pracovní rutiny, vyzjistí vaše potřeby a zeptá se, co vás nejvíce zdržuje, co byste rádi změnili, co by vaše administrace měla umět. Na základě takového rozhovoru vám vytvoří prostředí na míru vašim potřebám, kde se snadno vyznáte i ve dvě ráno.

Bojujete s nedostatečnou administrací na svém webu? Oslovte Richarda na jeho LinkedInu, a pro aktuální tipy a novinky pro váš web zavítejte na náš blog.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI