4 nejčastější nástroje, se kterými se (ne)spálíte

9. 2. 2023

Webový Online Pilot

Váš web není ostrov v moři, ale každý den komunikuje s řadou dalších nástrojů a systémů, bez kterých se neobejde. Každý z nich však vyžaduje své a při nesprávném propojení vám napáchá více škody než užitku. Přečtěte si naše doporučení, jak externí nástroje s webem (ne)propojovat. Protože to nejlevnější nebo nejjednodušší nemusí být vždy to nejlepší. Tohle jsou čtyři nejčastější nástroje, se kterými komunikuje váš web.

Málokdy se setkáte s webem, který funguje sám za sebe. Pravděpodobně ani vy takový nemáte. Každý web se dříve či později připojuje k dalším systémům, které vám pomáhají dosáhnout konverzí, zajišťují objednávky a starají se o nové zákazníky. Takový web však správně funguje jen tehdy, pokud zvolíte správný systém.

E-mailing

E-mailing patří mezi nejčastější systémy, se kterými přijdete do styku i na těch nejjednodušších informačních webech. Ať už jde o přihlášení k newsletteru, vložení formuláře nebo nabídku e-booku výměnou za e-mailovou adresu.

Mezi nejpoužívanější e-mailingové nástroje patří SmartEmailing, Ecomail nebo zahraniční MailChimp. E-mailing na svůj web napojíte přímo například skrze WordPress plugin nebo skrze předpřipravené HTML kódy, které vložíte přímo do šablony. Platí, že pluginy váš web značně zpomalí, proto doporučujeme jiné způsoby propojení.

CRM systém

Objednávky, odpovědi na formuláře nebo aktivity vašich zákazníků. To všechno skrývá váš CRM systém. Mezi ty nejlepší patří CORIPO, SySale nebo třeba Raynet.

CRM systémů existují stovky, což v případě WordPress webů působí velké potíže. Málokdy získáte ten správný plugin, a vy tak musíte sáhnout po mnohem komplikovanějších metodách. S pluginy a externími aplikacemi vám pak hrozí pomalý web, nečekané výpadky nebo únik citlivých dat třetím stranám. Z toho důvodů vám pro větší projekty doporučujeme web na míru. Prvotní vyšší investice vám ušetří pozdější starosti.

Účetní systémy a bankovnictví

Prodáváte online produkty jako jsou e-booky, podcasty nebo jiná média? Pak vás nemine propojení webu se svým bankovnictvím, účetním systémem a případně s platební bránou. 

Poslední jmenovaná aplikace funguje dobře i s jednoduššími WordPress systémy. U účetních program jako je například Pohoda už musíte sáhnout po pluginech. Tím riskujete ztrátu citlivých údajů nebo jejich předání třetí straně. Další scénář představuje úplné vypnutí pluginu, čímž se ze dne na den ocitáte bez funkčního webového řešení.

Sociální sítě

Mít své příspěvky z Instagramu nebo Facebooku v patičce webu je skvělá vychytávka, která vylepšuje design a dodává osobitost. Nevýhodou je metoda, kterou toho dosáhnete. U webů programovaných na míru vám šikovný programátor zajistí pohodlné řešení, které bude svižné a 100% funkční.

U webu postavených v redakčním systému jako je WordPress musíte využít plugin třetích stran. Ten vám zpravidla značně zpomalí načítání a rychlost stránek, čímž přijdete o své Google hodnocení a v žebříčku vyhledávání se posunete dolů.

Svůj web můžete propojit s celou řadou nástrojů, které zlepší vaše podnikání, pozvednou vši značku a usnadní život vám i vašim zákazníkům. Na druhou stranu volte řešení opatrně, protože nevhodné řešení vám přinese víc škody než užitku.

Váháte, jak napojit svůj web na další zajímavé funkce a nástroje? Pravidelně čtěte náš blog, anebo sledujte Richarda na jeho LinkedInu. 

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI