Užitečné WooCommerce funkce a vlastnosti, které vám ulehčí online prodej

19. 12. 2023

Webový Online Pilot

Co vlastně takový webový obchod WooCommerce dokáže? Většina obchodníků ho zná pouze jako užitečný plugin pro správu a tvorbu e-shopů na vlastních stránkách. Jenže to je žalostně nedostačující definice! WordPress Woocommerce se neustále vyvíjí, mění a přizpůsobuje požadavkům svých zákazníků. Proto jsou i Woocommerce funkce velmi rozmanité. V dnešním článku se podíváme na WooCommerce vlastnosti, které vám ulehčí každodenní správu a provoz obchodu.

Správa produktů a kategorií

Asi už jste taky narazili na e-shop, kde byly všechny produkty pěkně na hromádce bez možnosti třídění, filtrace nebo jakýchkoli kategorií. Pokud jste zrovna hledali něco konkrétního, měli jste smůlu. Tohle vám naštěstí s Woocommerce nehrozí. Pro každý e-shop si vytvoříte kategorie produktů a doplníte podrobné vlastnosti každého z nich. Vaši zákazníci i prohlížeče si u vás budou doslova libovat.

WooCommerce vlastnosti pro správu produktů

✅ Tvorba a správa produktů všech druhů, ať už prodáváte online služby, jako jsou poukázky a kurzy, nebo fyzické produkty, které vám leží pěkně na skladě.

Doplňování a přidávání vlastností každého produktu, jako je název, popisek, cena, obrázky nebo skladová dostupnost.

✅ Tvorba a správa kategorií produktů podle vlastních preferencí, abyste měli přehledný obchod.

Správa objednávek a zákazníků

Zapomeňte na zmatky ve fakturách, komplikovanou správu objednávek nebo na manuální odesílání všech e-mailů. WooCommerce e-shop funguje zcela automaticky, takže se můžete pohodlně věnovat svému podnikání.

Vaše banka, účetní systém i skladové položky jsou propojené s vaším obchodem, takže všechno běží jako na drátkách. A když k tomu připojíte rozšíření WooCommerce Email Marketing, rovnou si zautomatizujete i e-mailové kampaně.

WooCommerce vlastnosti pro správu objednávek

✅ Zobrazení a zpracování všech objednávek pro přehledné účetnictví.

✅ Správa všech vašich zákazníků i jejich údajů, abyste měli přehled o své cílovce.

✅ Automatické odesílání e-mailů vašim zákazníkům, které si sami vytvoříte.

Platební metody

Převodům z účtu na účet už dávno odzvonilo! Leda by o to vaši zákazníci stáli. S WooCommerce vaši zákazníci jednoduše zaplatí metodou, která jim nejvíce vyhovuje. Na výběr mají platbu kreditní i debetní kartou, PayPalem i skrze platební bránu. Sami si navíc vyberete, které metody chcete používat.

WooCommerce vlastnosti pro snadnější placení

✅ Podpora široké škály platebních metod, abyste uspokojili co nejvíce zákazníků.

✅ Možnost výběru platební metody pro každý obchod, abyste se snáze přizpůsobili požadavkům trhu.

Doprava a dodání

S dopravou fyzických produktů si nedělejte žádné starosti. Ve správě dopravy si nastavíte způsoby dodání i tomu odpovídající ceny. S rozšířením WooCommerce Shipping máte k dispozici další způsoby dopravy třeba do zahraničí, a ceny si upravíte podle hmotnosti, velikosti a cílové destinace zásilky.

WooCommerce funkce pro plynulou dopravu

✅ Nastavení vlastních cen dopravy a způsobů dodání, ať posíláte balíček po Česku nebo třeba do Anglie.

✅ Rozšířená nabídka dopravy a přizpůsobení cen dodání, aby měl každý balíček tu správnou cenu.

Marketing a propagace

Propagace vlastního e-shopu není snadná. Zvlášť, když je konkurence tak vysoká. Naštěstí ani to není problém, protože WooCommerce obsahuje také funkce pro marketing a propagaci. Ve správě si jednoduše vytvoříte například kupóny, slevové kódy nebo srovnání jednotlivých produktů. Rozšíření WooCommerce Marketing vám zase rozšíří marketingové možnosti pro váš webový obchod WordPress.

WooCommerce vlastnosti pro marketing

✅ Základní funkce pro marketing a propagaci, jako jsou kupóny, slevové kódy a srovnání produktů, abyste svým zákazníkům doporučili a dodali to nejlepší.

✅ Možnost rozšíření marketingových možností obchodu, abyste dostihli konkurenci.

Další WooCommerce funkce a vlastnosti pro váš e-shop

Pokud používáte i jiné aplikace a služby, není se čeho obávat. WooCommerce snadno propojíte s nespočtem jiných služeb, jakou jsou platební brány, služby dopravy nebo třeba marketingové nástroje. Navíc si přizpůsobíte vzhled i funkce obchodu podle vlastního vkusu díky motivům a rozšířením.

Používáte na svém e-shopu WooCommerce a nejste si jistí, jak na něj? Nebo byste si ho přáli, ale chybí vám lidi? Umíme weby déle než 7 let a rádi své zkušenosti vložíme do vašeho projektu. Ozvěte se Richardovi, který to s vámi rád zkonzultuje, a nezapomeňte číst náš blog.

Chcete více návštěvníků webu?

Ano CHCI